Følg 3D Norway i sosiale kanaler

3D Norway i Sosiale Medier

Sosiale kanaler som Facebook, LinkedIn, Twitter, Snap og Instagram har blitt viktige verktøy for bedrifters markedsføringsstrategi og synlighet. I likhet med alle andre bedrifter er 3D Norway å finne på mange plattformer. Hvorfor det?

Hvorfor er det viktig med SoMe i markedsføring?

Markedsføring har forandret seg de siste årene fra å være en annonsebasert tilnærming, til å bli visuell og hel-digital markedsføring i sosiale kanaler og nettverk. I dag kaller vi det inbound marketing. Nina Furu, som er en av Norges virkelige pionerer på nett forklarer begrepet på en god måte.

Kort forklart så betyr inbound marketing at vi nå ønsker å få kunden til å komme til oss i stedet for at vi kommer til de. 
Det holder altså ikke lenger å sette inn en annonse i avisen, i papir eller på nett, og håpe at kundene ringer deg ned eller kommer stormende inn i din butikk. 
I dag handler det om å komme opp i søk på Google, og helst på plass 1 -5. For å få til det må man dele av sin kunnskap og være visuell i sin kommunikasjon.

«Bruksanvisninger er (for mannfolk) noe man ALDRI skal bruke. 9 forskjellige språk, dårlige tegninger og det går utover mestringsfølelsen å ta noe slikt i hånd.

Hvordan?
Blogging var/ er i mange kretser ansett som bortkastet tid og ikke noe man holder på med på jobb. Og så feil kan man ta. Å ha en bedrifts-blogg der man skriver om temaer, tips og triks, vil gi merverdi når kundene søker råd på dine sider eller på Google. Men å skrive de er ikke alene nøkkelen for å bli sett. Man nå dele innleggene i relevante sosiale kanaler.
Og er innholdet dine innlegg relevante så vil de dukke opp høyere og høyere i søk.
Men hva skal man skrive om?
Generelt når man søker på Google så stiller man et spørsmål, og trikset er da å et relevant svar til leseren. Man er ikke lenger så produktfiksert som før men skriver heller i stedet om hvordan man bruker produktet og gir leseren løsningen på et problem. Men, selvfølgelig legger man inn en CTA (Call To Action) for lede kunden til dine produkter.
 
Noen eksempler på hva leserne spør om når det er sommer:
(Prøv å Google svarene, så vil du se hva jeg mener)
 
– Hvordan fjerne terrassebeis?
– Hvordan fjerne lim i trapp?
– hvor mange meter terrassebord per kvadratmeter?
– hvordan legge steinplatting?
 
Som du ser så dukker det opp mange relevante innlegg, så oppgaven din er å finne ut hvilke temaer som er relevant for deg. 
Video

Bruksanvisninger er (for mannfolk i sær), noe ALDRI skal bruke. 9 forskjellige språk, dårlige tegninger og det går utover mestringsfølelsen å ta noe slikt i hånd. Nei, når batteriet i nøkkelen svikter tar man frem telefonen, åpner YouTube og Googler: «bytte batteri i nøkkel mazda cx 5″,  og vips så dukker det opp MANGE løsninger for deg.

Og det virker! Bruker du video når du kommer med dine tips og triks, og lager tekst som passer til, så vil du nå ut til flere lesere.

Nå endrer algoritmene seg hele veien, for at vi som driver med markedsføring ikke skal knekke koden. Men det sies at Facebook premierer innlegg som har videoer med ca. 40% økt spredning. 
Bilder er altså ikke nok. 

Bruk penger på annonsering

Før kunne man få god organisk spredning ved å skrive gode innlegg. Men nå er man nødt til å putt litt penger på og fremme innleggene i sosiale kanaler.
Facebook og Google Adwords annonsering er fortsatt rimelig annonsering, sammenlignet med å bruke kommunikasjonsbyråer i arbeidet, og man når ofte mange tusen mennesker for noen tusenlapper. 

Fortsatt usikker?

Du er ikke alene, men vi kan hjelpe deg i gang!

Ta kontakt med Jørgen Knudsen på jorgen@3dn.no og få en innføring i hvordan SoMe virker. 3D Norway kan bistå deg i hele prosessen og hjelpe deg å nå ut til ditt publikum!

Her er noen av våre produkter

og…. følg oss da vel! Det betyr mye for oss!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.